O:Hit Internetu ostatnich dni! Dyskoteka chasydzka! 2012/01/02 00:46
To oczywiście tzw. remix - tyle, że w jidysz i z dobrze zgranym tempem muzyki do rytmu tańca.
Wspominam o tym wyłącznie po to, by ktoś pochopnie nie pomyślał, że to prawda - zamiast żart.
Piotr Nowik
REMIX
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
O:Hit Internetu ostatnich dni! Dyskoteka chasydzka! 2012/01/02 22:30
No dobra... ale nie wiem po co takie składanki robić i co w tym śmiesznego??? Ten sam klip widziałem z muzyką kibiców Widzewa Łódź.
Śpiewali Naszym klubem RTS cała Polska o tym wie, że czerwona armia ta to kibice widzewa. No a to teraz niczym się nie różni od tamtego zestawienia. Po prostu ma wyśmiać pewne tradycje i tyle.
Dziwię się że na tak poważnym portalu zamieszczacie to wogóle. Nie wystarczyło by na forum?
BeeF
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
O:Hit Internetu ostatnich dni! Dyskoteka chasydzka! 2012/01/02 22:54
czy jak powazny portal, to juz smiac sie nie mozna????
wysmiewamy co sie da... zydzi tak maja... przede wszystkim wysmiewaja sami siebie... ty powinienes slyszec te dowcipy, jakie natychmiast sie pojawiaja moim mocarstwie, jak np zaczyna sie jakas wojna...
troche dystansu do samego siebie nigdy jeszcze nie zaszkodzilo...
O:Hit Internetu ostatnich dni! Dyskoteka chasydzka! 2012/01/03 17:12
Mam dystans do siebie, wydaje mi się że dość spory. Ale śmiejąc się z Chasydów nie śmieję się z siebie bo nie jestem chasydem. Skrytykuj chasydyzm jeśli chcesz, za co chcesz ale nie w ten sposób. Tak czy tak, portal Erec Israel nie jest czytany tylko przez nas i nawet nie tylko przez nam przychylnych. Zaglądają tu również antysemici i anty-izraelsko nastawieni. Zaglądają po argumenty. Może też zajrzeć jakiś chasyd i będzie to jego ostatnia wizyta raczej. A szkoda. Smiać się mogę z czegoś co rozumiem. Smieszniejszy był dla mnie filmik zestawiony z kibicowską piosenką bo rozumiem, że ktoś wyśmiewa widzewiaków, że niby są żydzi - choć to też bez sensu bo i co z tego że żydzi?. Ale dlaczego mam się śmiać z chasydów żyjących według własnych zasad, których nie do końca rozumiem? Mogę śmiać się z Olmerta bo bredzi bez sensu ale też nie zrobiłbym filmiku jak tańczy... nie wiem... z kozą. Nie chcę też mówić nikomu z czego powinien się śmiać a Ty to robisz zamieszczając tu ten filmik. Są też ludzie którzy śmieją się z wulgaryzmów zestawionych z kreskówkami dla dzieci. A ja wolałbym żeby z netu to znikało. Podobnie jest z tym filmikiem. Może on i kogoś śmieszy. Na pewno nie dałbym go na stronę główną. Jeśli już, to na forum raczej. Wtedy możemy podyskutować czy nas to śmieszy czy nie, i co nas w tym śmieszy, dlaczego, czy powinno itd.
BeeF
O:Hit Internetu ostatnich dni! Dyskoteka chasydzka! 2012/01/03 18:06
Mam prośbę.W ubiegłym roku ,na wiosnę, na pierwszej stronie portalu zamieszczony był videoclip z bardzo fajną muzyką z Izraela. Niestety nie pamiętam ani tytułu ,ani wykonawcy.. Pamiętam tylko że w teledysku tańczyli na ulicy i śpiewali chyba po francusku i hebrajsku. Jeżeli ktoś pamięta ten clip to proszę wklejkę na forum.
O:Hit Internetu ostatnich dni! Dyskoteka chasydzka! 2012/01/03 20:18
BeeF napisał: Mam dystans do siebie, wydaje mi się że dość spory. Ale śmiejąc się z Chasydów nie śmieję się z siebie bo nie jestem chasydem. Skrytykuj chasydyzm jeśli chcesz, za co chcesz ale nie w ten sposób. Tak czy tak, portal Erec Israel nie jest czytany tylko przez nas i nawet nie tylko przez nam przychylnych. Zaglądają tu również antysemici i anty-izraelsko nastawieni. Zaglądają po argumenty. Może też zajrzeć jakiś chasyd i będzie to jego ostatnia wizyta raczej. A szkoda. Smiać się mogę z czegoś co rozumiem. Smieszniejszy był dla mnie filmik zestawiony z kibicowską piosenką bo rozumiem, że ktoś wyśmiewa widzewiaków, że niby są żydzi - choć to też bez sensu bo i co z tego że żydzi?. Ale dlaczego mam się śmiać z chasydów żyjących według własnych zasad, których nie do końca rozumiem? Mogę śmiać się z Olmerta bo bredzi bez sensu ale też nie zrobiłbym filmiku jak tańczy... nie wiem... z kozą. Nie chcę też mówić nikomu z czego powinien się śmiać a Ty to robisz zamieszczając tu ten filmik. Są też ludzie którzy śmieją się z wulgaryzmów zestawionych z kreskówkami dla dzieci. A ja wolałbym żeby z netu to znikało. Podobnie jest z tym filmikiem. Może on i kogoś śmieszy. Na pewno nie dałbym go na stronę główną. Jeśli już, to na forum raczej. Wtedy możemy podyskutować czy nas to śmieszy czy nie, i co nas w tym śmieszy, dlaczego, czy powinno itd.
drogi beef... to nie bylo wysmiewanie sie z chasydow, tylko z takiej wlasnie specyficznej, radykalnej grupy, ktora jest w ostatnim tygodniu na ustach kazdego israelczyka... a propos tego filmiku: zostal juz usuniety z youtube... israelczycy tak maja do siebie, ze wysmiewaja wszystko, ironizuja na wszystko, co ich denerwuje... chyba lepsze, niz strzelanie do ludzi, nie? takich filmikow nikt nie robil o normalnych religijnych zydach... to bylo cos innego i zrobione z jednego, jedynego powodu: fanatyzm, radykalnosc i hucpa tego odlamu zydow, ktorzy uwazaja za normalne pluc na 8-letnia dziewczynke i nazywac ja kurwa...
oczywiscie, ze ludzie smieja sie z roznych rzeczy, ale rozni ludzie z roznych... ja bym przede wszystkim wolala, zeby tacy radykalni znikneli wogole z israela... wysmiewanie ich nie jest dlugo tak niebezpieczne, jak ich zachowanie... i chyba wysmianie ich jest lepsze od jakiejs masy oburzonych israelczykow, ktorzy by poszli do ich dzielnicy i dali w mordy kazdemu takiemu plujacemu na kobiety i dzieci, prawda? a wentyl dla wscieklosci musi byc...
natomiast ten sam filmik zrobiony dla/przez kibicow w polsce, to juz ma calkiem inna wymowe, nie uwazasz? to juz nie jest filmik wysmiewajacy zydow przez zydow... to juz zupelnie cos innego i nie chce teraz nawet powiedziec, co ja o tym mysle...
O:Hit Internetu ostatnich dni! Dyskoteka chasydzka! 2012/01/03 21:58
admin napisał: Nie, to nie jest to.
MLS, dzisiaj jest Twoj dzien.
Znalazlem
Tak, to jest to! Dzięki śliczne Admin. To jednak na Ben Yehuda w Jerozolimie to nagrywali? Byłem przekonany że to Nahalat Benyamin w Tel Avivie..
Swietny kawałek!
O:Hit Internetu ostatnich dni! Dyskoteka chasydzka! 2012/01/05 15:05
Dana, rozumiem Cię teraz i zgadzam się z Tobą, ale skąd mam wiedzieć, że ci religijni z filmiku są takimi sukinsynami. Gdzie to pisze? Jest jakieś wyjaśnienie? Dla większości nie znających tego problemu ludzi, tak jak i dla mnie, to są chasydzi po prostu. W Dynowie też są chasydzi. Oni nie plują na kobiety. Spędziliśmy tam jeden Szabat z żoną i wszystko było ok. No a ja nie widzę tych wszystkich szczególików w ubiorze. Myślę, że Polacy tym bardziej. Oni to wogóle widzą że drwi się z Żydów. I KRopka. O to mi chodzi.
BeeF
O:Hit Internetu ostatnich dni! Dyskoteka chasydzka! 2012/01/05 16:59
admin napisał: Na moje oko Ben Yehuda w Jerozolimie, choc kontury w klipie sa dosyc rozmazane. Niech sie inni wypowiedza, ale jestem niemal pewien.
na 100% jeruszalajmska ben yehuda....
O:Hit Internetu ostatnich dni! Dyskoteka chasydzka! 2012/01/05 17:03
BeeF napisał: Dana, rozumiem Cię teraz i zgadzam się z Tobą, ale skąd mam wiedzieć, że ci religijni z filmiku są takimi sukinsynami. Gdzie to pisze? Jest jakieś wyjaśnienie? Dla większości nie znających tego problemu ludzi, tak jak i dla mnie, to są chasydzi po prostu. W Dynowie też są chasydzi. Oni nie plują na kobiety. Spędziliśmy tam jeden Szabat z żoną i wszystko było ok. No a ja nie widzę tych wszystkich szczególików w ubiorze. Myślę, że Polacy tym bardziej. Oni to wogóle widzą że drwi się z Żydów. I KRopka. O to mi chodzi.
tak, to ja wiem, ze tak jest...
ja ciebie wyjasniowuje natychmiastowo...
ja tez nie wiem, jaki ubior nalezy do jakiego dworu chasydzkiego.... jeden ma biale skarpetki, drugi pasiasty chalat, trzeci biala kipe, ktora wogole juz jest jak czapeczka... ale oni wiedza dokladnie...
ale chyba zgodze sie z toba, ze jak sie robi nawet parodie na tych ultraradykalnych, powinno byc wyjasnienie... inaczej wrzuca sie wszystkich do tego samego worka...