Zaloguj się!
Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?

Rabin Owadia o kobietach i ludziach świeckich (chilonim)
(1 wejść) (1) Gość
Polecamy również FORUM REDAKCYJNE - tematy poboczne
W dółStrona: 1
TEMAT: Rabin Owadia o kobietach i ludziach świeckich (chilonim)
Rabin Owadia o kobietach i ludziach świeckich (chilonim) 2012/01/02 04:15  
REDAKCJA
Admin
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Jeśli uważasz ten materiał za interesujący, to nie zapomnij przesłać go znajomym czy zalinkować na facebooku. Dziękujemy!

O:Rabin Owadia o kobietach i ludziach świeckich (chilonim) 2012/01/02 04:43  
to przypadkiem nie ten sam rabin owadia josef ktorego polsko jezyczni chilonim tak lubia wysiewac na tym forum?

nie, chyba jakis inny...
mamzerek
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

O:Rabin Owadia o kobietach i ludziach świeckich (chilonim) 2012/01/02 07:30  
mamzerek napisał:
to przypadkiem nie ten sam rabin owadia josef ktorego polsko jezyczni chilonim tak lubia wysiewac na tym forum?

nie, chyba jakis inny...

Rabbi Owadia ma coraz mniej do stu dwudziestu i czasem palnie coś od rzeczy, ale nie tym razem.

.
Sjonista

O:Rabin Owadia o kobietach i ludziach świeckich (chilonim) 2012/01/02 12:18  
tak.... tym razem byl ok...

ale na to zdjecie dziecka z ta zolta gwiazda nie moge patrzec bez oburzenia doslownie...
dana
Admin
ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

O:Rabin Owadia o kobietach i ludziach świeckich (chilonim) 2012/01/02 18:26  
dana napisał:
tak.... tym razem byl ok...

ale na to zdjecie dziecka z ta zolta gwiazda nie moge patrzec bez oburzenia doslownie...

tym razem byl ok?

co do tych gwiazd, nasz rabin wczoraj ostro to potepil. nawiazal do parszy tygodnia. o tym jak josef placze na ramieniu binjamina a binjamin na jego ramienu. wedlug midrasza oplakuja nieszczescia ktore beda w przyszlosci spotykaly potomkow brata. czuja bol swojego blizniego. a tu naturej karta ignoruje bol ktory przyczyniaja ludziom ktorzy przezyli holokaust.
mamzerek

O:Rabin Owadia o kobietach i ludziach świeckich (chilonim) 2012/01/02 20:28  
Coooo?!?!? "wykluczanie kobiet i pomniejszanie ich roli jest bluźnierstwem"?
O Boze - Rabi Ovadia nowy swiat mi odkrywa! Czy to oznacza ze zona nie musi siedziec na tylnym siedzeniu gdy ja prowadze samochod?
Jestem w szoku!
W kazdym razie zwracam sie do wszystkich feministek - wybierzcie Rabiego Ovadia jako אהלן גבר של השנה

Zalek
Zalek
sciepa

O:Rabin Owadia o kobietach i ludziach świeckich (chilonim) 2012/01/02 20:47  
Zalek napisał:
O Boze - Rabi Ovadia nowy swiat mi odkrywa! Czy to oznacza ze zona nie musi siedziec na tylnym siedzeniu gdy ja prowadze samochod?
Jestem w szoku!
W kazdym razie zwracam sie do wszystkich feministek - wybierzcie Rabiego Ovadia jako אהלן גבר של השנה

Zalek

Zaleeek, a Twoja zona moze siedziec w samochodzie na przednim siedzeniu, jak Ty robisz za szofera ?!?! A papierochy tez moze palic w samochodzie ?!?!
Nel

O:Rabin Owadia o kobietach i ludziach świeckich (chilonim) 2012/01/02 21:18  
Pfu! papierochy!
Plopp

O:Rabin Owadia o kobietach i ludziach świeckich (chilonim) 2012/01/02 21:47  
Plopp napisał:
Pfu! papierochy!

Nel

O:Rabin Owadia o kobietach i ludziach świeckich (chilonim) 2012/01/02 21:56  
mamzerek napisał:

nie, chyba jakis inny...

dobra dobra
posmiac sie troche to nie to samo co sie wysmiewac i wcale to nie znaczy o braku szacunku do szanownego Ovadii Josefa ok ?
Oliwka
Użytkownik jest na Forum Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika

O:Rabin Owadia o kobietach i ludziach świeckich (chilonim) 2012/01/02 22:03  
Nel napisał:
Zalek napisał:
Jestem w szoku!

Zalek

Zaleeek, a Twoja zona moze siedziec w samochodzie na przednim siedzeniu, jak Ty robisz za szofera ?!?! A papierochy tez moze palic w samochodzie ?!?!

Teraz juz nie mam wyjscia - po tym co Rabi Ovadia powiedzial pozwole jej siedziec z przodu. Ale palic jej nie pozwole - chyba zeby Rabi Ovadia zrobil פסק דין
ze nalezy jej zezwolic.

Zalek
Zalek
sciepa

O:Rabin Owadia o kobietach i ludziach świeckich (chilonim) 2012/01/02 22:41  
a mnie tu rozbawiło stwierdzenie, że nawet dziennikarze mają w swoich sercach iskierkę czegośtam - świętości?
BeeF

O:Rabin Owadia o kobietach i ludziach świeckich (chilonim) 2012/01/03 01:30  
Oliwka napisał:
mamzerek napisał:

nie, chyba jakis inny...

dobra dobra
posmiac sie troche to nie to samo co sie wysmiewac i wcale to nie znaczy o braku szacunku do szanownego Ovadii Josefa ok ?

oliwko, posmiac sie mozna.
byla tu kiedys na tym forum pewna pani tomek. znam ta pania osobiscie. nawet bardzo ja lubie. ja, jej meza, ich przyjaciol. ale ta pani do rabina josefa zadnego ale to zadnego szacunku nie miala. zostalo u mnie takie wrazenie ze wsrod chiloni izraelczykow zadnego szacunku dla rabina josefa nie ma. niestety jego cenimy przede wszystko za jego geniusz w interpretacji halachy. a ten geniusz jest niestety niedostepny ludziom niereligijnym. polityczne opinie rabina josefa rzeczywiscie czesto pozostawiaja sporo do zyczenia.
mamzerek

O:Rabin Owadia o kobietach i ludziach świeckich (chilonim) 2012/01/03 01:32  
Zalek napisał:
O Boze - Rabi Ovadia nowy swiat mi odkrywa! bla bal bla

Zalek

rabin owadia josef nie adresowal tego do chiloni gowniarzy. adresowal to do naturej karta (gownairzy?) ktorzy bluznili a nei zdawali sobie sprawe z tego ze bluznia. chociaz oni bluznia caly czas. jak nie o jednym to o drugim. nieustanny sciek "hilul haszem"
mamzerek

O:Rabin Owadia o kobietach i ludziach świeckich (chilonim) 2012/01/04 01:11  
mamzerek napisał:
Zalek napisał:
O Boze - Rabi Ovadia nowy swiat mi odkrywa! bla bal bla

Zalek

rabin owadia josef nie adresowal tego do chiloni gowniarzy. adresowal to do naturej karta (gownairzy?) ktorzy bluznili a nei zdawali sobie sprawe z tego ze bluznia. chociaz oni bluznia caly czas. jak nie o jednym to o drugim. nieustanny sciek "hilul haszem"

Mamzerku, dziekuje za doskonala wiadomosc!!!

Stara,
Przenos sie na tylne siedzenie, rabi Ovadia Yosef nie zwracal sie do nas tylko do Naturey Karta!
Szybko!!!

Ach co za przyjemnosc jechac gdy nikt nie zada abys jechal wolniej, szybciej, skrecal w lewo w prawo!

Mamzerku - jestes aniolkiemem! Pisz czesciej!

Zalek
Zalek
sciepa

O:Rabin Owadia o kobietach i ludziach świeckich (chilonim) 2012/01/04 05:43  
Zalek napisał:

Mamzerku - jestes aniolkiemem! Pisz czesciej!

Zalek

yap, ponad dwa tysiace postow bluznierstwa. and counting. eat your heart out gowniarzu!
mamzerek

Do góryStrona: 1
Moderatorzy: dana
Naszą witrynę przegląda teraz 164 gości i 4 użytkowników 
  • sredni
  • szames
  • Oliwka
  • admin