|
|
|
|
Jeśli uważasz ten materiał za interesujący, to nie zapomnij przesłać go znajomym czy zalinkować na facebooku. Dziękujemy!
|
|
|
O:Michael Freund: Koniec Palestyny 2012/02/17 20:16
|
|
REDAKCJA napisał:
** Ten wątek dotyczy artykułu: Michael Freund: Koniec Palestyny **
Podpisując umowę jedności, Abbas raz na zawsze rozstrzygnął sprawę.
Z błogosławieństwem Kataru rozstrzygnął .
Abbas znowu odlozyl wybory do konca 2012 roku.
|
|
ola
|
|
|
|
|
O:Michael Freund: Koniec Palestyny 2012/02/17 20:23
|
|
|
tak tak.... on tak bedzie odkladal te wybory jeszcze pare lat, az sie swiat przyzwyczai do tej unii fatahowsko-hamasowskiej...
a rozwiazanie konfliktu jest na dloni: jordania....
|
|
|
|
ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)
|
|
|
O:Michael Freund: Koniec Palestyny 2012/02/17 22:10
|
|
|
Fatah wrócił do korzeni, niestety.
|
|
Pav.
|
|
|
|
|
O:Michael Freund: Koniec Palestyny 2012/02/17 23:12
|
|
|
dana napisał:
tak tak.... on tak bedzie odkladal te wybory jeszcze pare lat, az sie swiat przyzwyczai do tej unii fatahowsko-hamasowskiej...
a rozwiazanie konfliktu jest na dloni: jordania....
Albo, moze tak dlugo bedą odkladać wybory az Hamas nie bedzie miec znaczenia, kto wie ?
|
|
ola
|
|
|
|
|
O:Michael Freund: Koniec Palestyny 2012/02/18 00:01
|
|
|
zeby hamas przestal miec znaczenie, to bractwo musi przestac miec znaczenie... nie widze tego zupelnie... fanatyczny islam tylko sie wzmacnia i bedzie sie wzmacnial dalej...
|
|
|
|
ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)
|
|
|
O:Michael Freund: Koniec Palestyny 2012/02/18 11:12
|
|
|
Gratuluję, nareszcie ktoś pisze mocno prawdę o której wszyscy wiemy. Myślę,że w podobną opcję wpisuje się ostatnia wypowiedz,Carla Bildta,min.Spraw Zagr. Szwecji.On mówił o Palestyńczykach, którzy po wyborach mogą być przez władze izraelskie zatrzymani, ale wniosek jest podobny,nie może żadne państwo fundować sobie wśród siebie, obok siebie, kogoś z kim się z założenia walczy i kogo się pragnie eksterminować. W ubiegłym roku jeździłem kilka tygodni po Izraelu.
Enklawy palestyńskie to wrzód który jest nie do zagojenia.To najbardziej perfidny plan utrzymania ciągłego niepokoju.Nie neguje,że problem palestyński winien być rozwiązany,ale niestety najgorsze jest to,że sami Palestyńczycy i ci w krajach arabskich,ale zwłaszcza ci żyjący sobie bardzo wygodnie w Europie Zach.obecny stan chwalą sobie bo uprawomocnia ich pseudo-walkę.Tylko,że o tym w Szwecji nie napisze,bo albo mnie spalą,albo władze szwedzkie oskarżą mnie o sianie nienawiści.
|
|
ted
|
|
|
|
|
O:Michael Freund: Koniec Palestyny 2012/02/18 11:46
|
|
|
Jasne ted... W najlepszym wypadku kilka lat...
|
|
amamit
ומשירת העשבים נעשה ניגון של הלב
Admin
|
|
|
|
|
O:Michael Freund: Koniec Palestyny 2012/02/18 11:51
|
|
|
ted napisał:
Gratuluję, nareszcie ktoś pisze mocno prawdę o której wszyscy wiemy. Myślę,że w podobną opcję wpisuje się ostatnia wypowiedz,Carla Bildta,min.Spraw Zagr. Szwecji.On mówił o Palestyńczykach, którzy po wyborach mogą być przez władze izraelskie zatrzymani, ale wniosek jest podobny,nie może żadne państwo fundować sobie wśród siebie, obok siebie, kogoś z kim się z założenia walczy i kogo się pragnie eksterminować. W ubiegłym roku jeździłem kilka tygodni po Izraelu.
Enklawy palestyńskie to wrzód który jest nie do zagojenia.To najbardziej perfidny plan utrzymania ciągłego niepokoju.Nie neguje,że problem palestyński winien być rozwiązany,ale niestety najgorsze jest to,że sami Palestyńczycy i ci w krajach arabskich,ale zwłaszcza ci żyjący sobie bardzo wygodnie w Europie Zach.obecny stan chwalą sobie bo uprawomocnia ich pseudo-walkę.Tylko,że o tym w Szwecji nie napisze,bo albo mnie spalą,albo władze szwedzkie oskarżą mnie o sianie nienawiści.
Obecny stan chwalą sobie, jak powiedziałeś, bo uprawomacnia ich pseudowalkę.
No i masz racje ze piszesz pseudo, bo w rzeczywistosci to jest terror a nie walka.
Ale trzeba takze wiedzieć, za sa takze inni w świecie islamskim i wcale nie z milosci do Israela, ktorzy nie chca panstwa palestyńskiego - bo boją sie mieć tak blisko siebie baze Iranu, a taką bazą niewatpliwie staloby sie panstwo palestynskie gdyby powstalo.
Już saudyjska inicjatywa pokoju została tak skonstruowana aby nikt jej nie mogł przyjąć, nie tylko Israel, ale także Palestyńczycy. Bo byla ona skierowana nie na osiagniecie pokoju i w nastepstwie panstwa palestynskiego, lecz w celu skontrowania pomyslu powstania Palestyny i w celu skonsolidowania przymierza panstw muzulmanskich przeciw Iranowi.Saudyjczycy osiagneli swoj cel - 46 panstw muzulmanskich podpisalo te inicjatywe. Nie z milosci to Israela, lecz z obawy przed Iranem.
Ola
|
|
ola
|
|
|
|
|